Dagens lata ungdomar?

Dagens lata ungdomar?

LSU (Landsrådet för Sveriges Ungdomsorganisationer) hade bjudit in forskare och politiker till ett seminarium de anordnade innan deras årliga mingel. Seminariet inleddes med att LSU vill bidra till en faktaspridning och betonade vikten av att använda forskning i sitt arbete med unga. ”Ungas engagemang: hur ser det ut idag? Vilka utmaningar finns? Vad betyder den nya ungdomspolitiken?” var ämnet som diskuterades.

Read More

Att prata MED istället för OM

Att prata MED istället för OM

"Att prata MED unga istället för OM " är något som vi jobbar stenhårt för att förmedla här under Almedalsveckan. Det låter så klyschigt och enkelt, men sanningen är att många seminarier som handlar om unga inte har en enda ung deltagare med. Detta är förstås ett problem, men vi väljer givetvis att se lösningar istället för problem.

Read More

Tid till att få vara

Tid till att få vara

"Vilka partier vill införa idrott alla dagar i veckan för Sveriges skolor?" Frågan ställdes på dagens seminarium som RF, Riksidrottsförbundet anordnade tillsammans med SISU idrottsutbildare,  direkt åkte 7 gröna skyltar upp, JA. Alla var enade skolan ska ge eleverna idrott varje dag. Timmen innan diskuterades det öppet om ungas hälsa, vilka utmaningar det finns för att hjälpa unga att bli av med stress, ångest, värk och tryck med landstinget i Sörmland och folklabbet.

Read More