annie

Annie Wahlén, 29
KONSTFORM: Smyckeskonst
GÖR: Konstnär, arbetar också som personlig assistent.
BOR: Fammarp

Följ Annies skapande på hennes hemsida!

Annie Wahlén

Var finns du och vad har du för relation till den platsen?

Jag bor sedan februari i Fammarp, strax norr om Halmstad. Närområdet är nytt för mig att bo i, men jag växte upp i Halmstad så det är samtidigt någon form av hemma. Jag återvände alltså precis till Halland efter nio års bortavarande. Vet inte riktigt hur det känns än - men går jag 2 km så kommer jag till havet, där det alltid känts lätt att vara. Det är så väldigt och bara slukar jaget, tömmer en på onödigheter. 

Vad fick dig att söka till "Ung kultur utmanar den urbana normen"?

Projektets tema slog an i mig, klingande klockor av igenkännande. Så dels ansökte jag för att jag blev nyfiken på att vara med i ett grupprojekt där jag skulle få utbyta tankar och erfarenheter med andra konstnärer som valt att inte bo i stan, och dels för att jag helt enkelt tycker att det är viktigt att prata om och göra synligt att en inte MÅSTE bo i en stor stad som ung kulturarbetare. Jag har trivts allra bäst på de små orter som "folk" ifrågasatt varför jag flyttat till, där har jag som mest skapat, arrangerat, samarbetat och avnjutit kultur i olika former. 

Berätta något om ditt verk!

Mitt verk handlar om hur olika vi värdesätter människor som bor i stad, småstad, landsbygd och allt däremellan. Jag skapar smycken och objekt på det temat, till material har jag en cykel.