Sanna Bodén

Sanna Bodén, 30
KONSTFORM: Kläder - form och funktion
GÖR: Frilansande designer/formgivare på Studio Lavin.
BOR: Frösön, Östersund

Sanna producerar podden Dimman som behandlar ämnen kring urban norm och centrum/periferi.

Sanna Bodén

Var finns du och vad har du för relation till den platsen? 

Jag bor på Frösön vilket brukar räknas till Östersund, men jag ser mig mer som Frösöbo än Östersundsbo. Frösön eller snarare Fjällglimten är gatan som en gång var hela min värld och som med åldern växte sig större och större för varje år. Ett tag tänkte jag att Frösön var för litet för mig. Nu försöker jag greppa vad det är att vara vuxen på samma plats.

Vad fick dig att söka till "Ung kultur utmanar den urbana normen"?

Idén till mitt projekt har grott under en lång tid. Vid flera tillfällen har jag skissat på vad och hur projektet skulle kunna se ut. Så när jag såg utlysningen tänkte jag att temat passade perfekt och det känns extra starkt och fint att vara med i en kontext tillsammans med andra konstnärer. 

Berätta något om din idé!

Jag har reagerat på att ordet urban väldigt ofta används synonymt med modern i många sammanhang, det går tex. att köpa urbana hörlurar, jackor och skor. Vad innebär egentligen det? Indirekt säger det mig att det icke urbana är omodernt, fast modernt är synonymt med nutid, samtid, tidsenligt etc. Så mitt projekt förutsätter att livet, människor och platser utanför städer också kan stå som inspiration för att skapa moderna klädesplagg. Jag vill undersöka om det går att stärka en modern identitet genom kläder skapade speciellt för de vardagssituationer, miljöer och krav som finns kopplade till ett liv på landsbygder.