Karin & Karolina

Karin & Karolina

Karolina Bång, 33 & Karin Casimir Lindholm, 29
KONSTFORM: Serieteckning
GÖR: Serietecknare, illustratörer, utställningsproducenter. Verksamma som medlemmar i den feministiska serieskapargruppen Dotterbolaget.
BOR: Malmö och Broakulla/Emmaboda. 

Här kan du lyssna på hur det lät när P4 Kalmar intervjuade Karolina om Queer i glesbygd

Följ gärna Queer i glesbygd på facebook eller via deras hemsida

Karolina Bång & Karin Casimir Lindholm 

Var finns ni och vad har ni för relation till den platsen/platserna?

Vi, Karin Casimir Lindholm och Karolina Bång, bor i Malmö, där vi har en ateljé tillsammans men vi bor också i vårt torp Röran utanför Broakulla/Emmaboda där vi är så ofta vi kan. Sedan vi flyttade in i torpet för fem år sedan har vi blivit allt mer intresserade av bygden runt omkring och av glesbygdsfrågor. Vi identifierar oss mycket med glesbygden och vill gärna vara heltidslantisar inom en snar framtid. Vi är båda uppvuxna på landsbygden i Västergötland, Orust och utanför Karlskrona i Blekinge. 

Vad fick er att söka till "Ung kultur utmanar den urbana normen"?

Med vårt projekt Queer i Glesbygd har vi kommit att bli mer och mer engagerade i glesbygdsfrågor, i ett sådant sammanhang poppade Ung Kultur utmanar den urbana normen upp och vi behövde just ett sådant här mål för att bättre kunna forma vårt projekt för deadline och publik. 

Berätta något om ert verk!

Queer i Glesbygd är ett intervjubaserat projekt som berättas genom illustrationer och serier. Vi intervjuar HBTQ-personer som valt att leva utanför storstaden och berättar historier helt eller delvis baserat på vad de eller vi själva har upplevt eller funderat kring. Frågorna vi tar upp handlar mestadels om identitet, omgivning och förutfattade meningar, både om bilden av glesbygden som trångsynt och om storstaden som det självklara valet när det gäller att få leva ut sin identitet.