Lo Lindström

Var finns du och vad har du för relation till den platsen? 

Jag är född, uppvuxen och bor i Skellefteå. Det är komplicerat mellan mig och Skellefte, vi har det överlag bra tillsammans, men ibland kan jag skämmas över henne och lyssna på övertalningen att jag borde flytta från. Ibland känner jag mig stark som inte far, och oftast vet jag inte om min åsikter om Skellefte är mina egna eller en följd av urban norm. 

Vad fick dig att söka till "Ung kultur utmanar den urbana normen"?

Min konst är aktivism mot kolonialiseringen av norra Sverige, mot centralisering, mot storstädernas ständiga tagande. Så det har blivit mycket utbildande av storstadsbor och politiker, mycket demonstrerande och brandtalande. 

Jag sökte till det här projektet för att allt i mig skrek att jag skulle det. Att här går det att göra något annat. Jag sökte för att jag vill tala med er som upplever liknande saker, gräva runt i våra tankar utan att rikta våra ord till makten och storstan, få mötas ifred.

Berätta något om ditt verk! 

Det blir en sårbar diskussion med sig själv om att stanna i sin hemort. Ett verk byggt på poesi och berättande som ni kommer kunna lyssna på. Det är ingen skildring av den utflyttade eller hemvändaren, utan en berättelse om den som stannar.