Street smartness och Herrljunga 2.0

Hur ska vi möta framtidens behov av fler och bättre ledare? Är det antal år på högskola, tidigare meriter eller street smartness man ska leta efter? Som företagare och rekryterare är det enkelt att gå på det säkra valet, någon med god utbildning och fina meriter. Det här är inte hållbart om vi vill föra vårt samhälle framåt, för det som sker för tillfället är att vi står och stampar på en punkt med företagstoppar som inte vågar satsa! Det jag vill ha sagt är att kompetens till att leda vårt samhälle finns, vi måste bara börja inse vilken kompetens vi behöver!

Jag som skriver är ordförande för organisationen Herrljunga 2.0. En av dem frågor vi arbetar med är att underlätta ungdomars steg från gymnasieskolan ut i "verkligheten". Det här är precis vad det handlar om! Vi har haft tre halvdagar på gymnasieskolan Kunskapskällan i Herrljunga med föreläsningar och efterföljande tankearbete. Under de här dagarna har vi i Herrljunga 2.0 insett vilken urkraft vi har att göra med. 

För er som blev lite nyfikna på oss i Herrljunga 2.0 så gå in på vår hemsida herrljunga20.se där finns lite allt möjligt smått och gott. Där kommer jag att blogga under hela veckan.

 

Albin Andersson, Herrljunga 2.0