Normbrytare

Som ungdom från landsbygden måste jag säga att Almedalen inte bara är ett forum där seminarium ska besökas. Det är också ett ställe dit man åker för att möta människor som inspirerar och engagerar. Som normbrytare på landsbygden är man ofta ganska ensam,  inte så konstigt då normen är svår att bryta. 
I  torsdags var vi på ett mingel där normen inte var en vit 30 årig man,  utan normen var en kvinna i rullstol. 
Det jag vill säga med detta inlägg är att en blir glad när andra är normbrytare, när personer bakom arrangemang jobbar för att det ska vara tillgängliga och för att verkligen jobba för allas lika rätt och möjlighet till att bara där. Det ger mig hopp!  
Vi träffade arrangörer men även artister och skådespelare. En person som vi träffade var Tiffany Kronlöv, en feministisk artist som bland annat sjunger för ett bättre samhällsklimat i Sverige. Hon sjunger om kvinnor som sexuella och hon är inte blyg. Hon är någon jag skulle säga betrakta som en förebild för oss unga. 

Tänk om man kunde uppleva sånt här oftare, det skulle nog hjälpa många. Bra förebilder skapar starka ungdomar som tror på sig själva och detta vill jag se oftare! 

/Elin Jansson