Sista dagen på Gotland

Det är sista dagen på Almedalsveckan och vi (Sixten) är den enda gruppen kvar från #ungapålandsbygden. Visby är som en helt annan plats än för bara ett par dagar sen, många tält är redan borta och de som står kvar är antingen stängda eller halvt nedrivna. Man ser stor skillnad på människorna, det är många grupper som ligger utslagna i solen, helt slut efter veckan i väntan på att båten eller flyget ska gå medan man ser fler och fler glada, pigga äldre par och familjer med barnvagn som precis kommit hit och njuter av fint väder och semester.
Visserligen är jag trött men jag njuter också riktigt mycket av den här sista dagen då man har tid att ta det lugnt och reflektera över veckan som har varit otroligt rolig och givande. Det som har varit allra bäst tycker jag är att jag lärt känna många nya människor och fått nya vänner. Vi har diskuterat viktiga frågor och utbytt erfarenheter. Jag har lärt mig mycket mer om politik och vad alla partierna står för, något jag inte varit så insatt i tidigare men som är väldigt viktigt för en första gångs väljare som mig (och för alla andra också för den delen).
Jag är lite besviken, men dock inte förvånad, över att det varit så få seminarium om/för/med unga. Vi har fått höra mer än en gång att unga är oengagerade men vi vet ju att det inte stämmer. Det finns otroligt många engagerade, duktiga ungdomar som gör allt de kan för att få påverka.

En av de bästa sakerna den här veckan var kommentaren "ni #ungapålandsbygden, ni är ju överallt". Härligt att vi har blivit sedda och hörda!

/Maja, Sixten Leader Upplandsbygd