Att prata MED istället för OM

"Att prata MED unga istället för OM " är något som vi jobbar stenhårt för att förmedla här under Almedalsveckan.

Det låter så klyschigt och enkelt, men sanningen är att många seminarier som handlar om unga inte har en enda ung deltagare med. Detta är förstås ett problem, men vi väljer givetvis att se lösningar istället för problem.

Våga räcka upp handen och fråga varför det pratas över ditt huvud, våga säga ifrån när någon påstår att dagens unga saknar engagemang. På LSU's seminarium igår konstaterades det att ungas ideella engagemang förmodligen aldrig tidigare varit så stort - det, mina vänner, är imponerande!  Landsbygden levererar otroligt mycket drivna människor!

Gårdagen började faktiskt med ett seminarium där just ungas psykiska ohälsa stod i centrum. Vi kände oss verkligen inkluderade i samtalet och de lyckades i högsta grad med konsten att prata MED istället för OM oss. Detta arrangerades av folklabbet, tusen tack till er för två fantastiskt viktiga timmar.

Kvällen avslutades sedan på Kallis årliga DJ-battle. Spännande att se politikerna i ett mer avskalat forum.

Nu är det alldeles snart dags för vårat eget seminarium, spännande! Återkommer senare med utvärdering.

Maria Broberg